Monthly Archives: augusztus 2015

Warning…

…military post detected. RedAlert 2 dirr. Alapvetően nem vagyok 2. VH fan, érdekel egy szintig, meg COD2-be aprítottam anno, illetve kurva jó pilóta vagyok War Thunderben, de nem nagyon ismerem és nem is nagyon érdekel a haditechnika, de most hétvégén voltam Oroszkán egy második világháborús múzeumban (egyelőre “csak” második vh) és hát azt kell mondjam beszarás jó volt. Eleve olyan irgalmatlan mennyiségű fegyver és bizbasz lett összegyűjtve, hogy 1,5 óra volt átrohanni rajta (és az tényleg kvázi rohanás volt, nem néztem meg mindent egyesével), volt a BF-109-es német vadászgép motortól kezdve a különféle fronton használatos cuccokon át tigris tank lánctalpig MINDEN. És minden (99%-a) eredeti, ahogy találták, ennek megfelelően van ami rozsdás, van ami lyukas, van ami szétvan kurva, el van rohadva, de nekem pont ezért tetszett annyira, mert ez adja meg a habját. A legtöbb dolog úgy van kiállítva, ahogy rátaláltak. Persze vannak felújított fegyverek, korabeli, de épen maradt eszközök is, de konkrétan ki van akasztva kívülre egy (és most szánom-bánom, de fogalmam sincs milyen típusú) német bombázó komplett függőleges vezérsíkja (lezuhant, egybemaradt, megtalálták, odavitték). Nagyon beteg. Mindezek mellé elég részletes történetmesélést is kaptunk, olyan emberektől akik kurvára otthon vannak ebben a témában, úgyhogy pazar volt. Emellett van két német lánctalpas személyszállító, amik működnek és egy működő T-34-es tank is, mindkettővel volt szerencsém utazni. A tank egyébként szerény 3 litert kér 1 km-re (ahogy néztem amúgy inkább 200liter/üzemóra van megadva, de szerintem kurva mindegy, a lényeg hogy kurva sok.), úgyhogy a következő horvátországi nyaralásra mindenféleképpen harckocsival megyünk, mert ennél gazdaságosabban nem lehetne lejutni. Ja, és zárszóként lőhettem PPS-41-el, eleve nem lőttem még makarov gázpityunál keményebb fegyverrel soha, így nem igazán zavart, hogy vaktölténnyel nyomtuk, eleve el se találtam volna semmit (illetve magamból kiindulva valakit agyonlőttem volna, a céltól 400 méterre, úgyhogy nem is gond szerintem:D), de így is kemény volt, csengett a fülem tőle mint a geci, nyilván mosollyal az arcomon használtam volna háború közben 24/7 (vagy zombik ellen).

Ezek után ma felmentünk a Tátra lábához, a SIAF repülőnapra, ez ilyen nemzetközi bullshit, sose voltam ilyenen se (bár ilyenre már korábban el akartam jutni) és azt leszámítva, hogy ma 35 fok volt árnyékban (igen, a Tátra lábánál is) amiből amúgy sincs sok egy reptéren, kurva jó volt. Nem maradtunk végig, de így is olyan dolgokat láttam repülni, amit eddig még soha: MIG-29, F-16, régi amerikai P51-D Mustang, különféle kötelékben repülő ilyen show faszomságok (ami egyébként azért volt kurva kemény, mert 7-en repültek, és nem 50 méterre egymástól, nem egyenesen), ezen kívül volt magyar csávó is (nem a Besenyei, de hasonló skilles férfi), aki valami kis akrobata géppel csinált olyan dolgokat, hogy omg, volt helikopter is ami összevissza tekerte magát a levegőben, úgyhogy ez is baromi nagy élmény volt. Ami kicsit zavart, hogy a légibemutatós gépek végig nyomatták az arcunkba a chemtrailt… (HAHAHAHAHA mennyire vicces gyerek vagyok, nem?) Egyébként a sugárhajtásos cuccok amikor ráküldték a kraftot és felszaladtak 1-2 km magasba másodpercekben mérhető idő alatt az instant merevedés.

Egy dolog árnyékolta be a mai napot, mégpedig az, hogy reggel kurva korán kellett kelni (5:30), hogy időben felérjünk, mert vagy 70 ezren tuti voltak ma, 3 mező volt kijelölve parkolónak, mindhárom tele volt autóval, és hát Csabika nyilván mikor nem tud aludi? Hát amikor kelni kell. Négykor azért sikerült, de mentségemre legyen szólva több problémába beleütköztem. Ott kezdődött a gond amikor elaludtam streamre, de felkeltem, hogy kikapcsoljam a laptopot, hogy ne merüljön le (igen, nem dugtam fel tölteni, autista voltam) ekkor észrevettem, hogy egy termetes molylepke kereste fel a társaságomat, akit értelemszerűen likvidálni kellett azonnal (úgy, hogy undorodom az ilyenektől és nem sikoltozhattam hajnal egykor kicsit több koncentrációt igényelt, mint az feltétlenül szükséges lett volna) amitől nyilván felébredtem, ezek után egy szúnyog kezdett dünnyögni a fülembe, akit nem tudtam megölni, mondom semmi gond, de közben a szomszéd kutyája elkezdett megállás nélkül ugatni, de nem ütemesen, mert azzal még úgy lettem volna, hogy elalszom rá, de egy lófaszt, ha ne adj isten elaludtam egy pillanatra, azonnal jött a kis bzzz geci. No problemo, gondoltam, füles és zenére fogok elaludni, ez be is jött, csak amikor harmadjára keltem fel a számváltásnál, akkor mondtam azt, hogy a kurva anyád. Kilőttem a zenét, de a fülest bennhagytam, hogy se a kurva kutyát, se a geci szúnyogot ne halljam, de akkor meg felkeltem arra, hogy azt a fülemet nyomja amelyiken fekszem, akkor kitaláltam, hogy csak a másikba hagyom benne, amin fekszem arra úgyse hallok, így sikerült elaludni. Négykor. NÉGYKOR. Zokogva keltem fel 5:30-kor és valamilyen szinten ez ki is hatott az egész napomra. Hosszú volt? Mutassam a mezőt, ahol a fuckjaim teremnek?

Over and out

Retetete, ratatata…

Itt a Csaba, madafaka. Dirr. Rég írtam, akkor se kaptam rá semmit egy nyamvadt kommenten kívül (Balázs <3) így kezdem azt érezni, hogy amúgy sincs értelme szórakozni ezzel, mert ennyi erővel nyithatnék egy jegyzettömböt és írhatnék abba. Jelenleg ihlet hiány van, a melós storykat már én unom, mert az alapja ugyanaz és mindig oda lyukadunk ki, hogy mennyi primitív fasz van az országunkban. Most is volt egy ilyen valamelyik nap, igaz nem velem történt meg, de elmesélték, zseniális ez is: Az emberünk vett egy fitness karórát pulzusmérő lófasszal, majd pár napra rá megjelent a boltba, lekúrta a pultra a cuccot, cseréljétek ki azonnal, mert nem jó. Mondta neki a kolega, hogy jó, majd hétfőn megnézetjük, hogy tényleg szar-e, majd utána beszcsi. Az ember kiakadt, felemelte a hangját, márpedig azonnal cseréljük ki, meg a mi felelősségünk (tele vagyunk kínai munkással a hátsó raktárban akik órákat szerelnek össze, persze) és hogy amúgy is, csere. Megint el lett neki mondva, megint nem fogta fel, el lett neki mondva harmadjára, majd negyedjére, hogy ez nem így működik (meg eleve tegyük fel, hogy szar, visszahozza, de ha nincs raktáron akkor hogy, miért?). Végül elfogadta, mert nem nagyon volt más választása, hétfőn le lett adva a szervizbe ahol mit ad isten kiderült, hogy az ég világon semmi baja. Hívtuk a csávót, visszajött, kiderült, hogy nem rakta magára a pulzusmérő övet, kb lerakta az asztalra és csodálkozott, hogy nem érzékeli az óra… De mit hitt? A levegőben méri a pulzust? Vagy a szívbe épített Bluetooth/WiFi adapter küldi a jelet neki? Vagy apró láthatatlan tündérmanók repkednek és viszik az információt az órának amibe belepötyögik csöppnyi kis ujjaikkal a megfelelő adatot? Fasz. Fej.

Na, ennyi fért bele mára, egy dolog, illetve inkább valaki még lenne akiről szívesen írnék, de neki majd egy külön bejegyzést szentelek, ha eljön az ideje.

Over and out