Monthly Archives: június 2015

Jurassic Thingz

Tüdüdüdüdüüüüü, poszt születőben? Yes mate. Egyébként nem nagyon van témám, csak írhatnékom van, de a miről még kérdéses. Megnéztem szörnyen virágbolti verzióban a Jurassic Worldöt, ami részben kurva nagy hiba volt egy látványfilmnél, részben boldoggá tesz, mert mindenhol nézegettem a vélemény videókat, meg olvastam a kritikákat és MUSZÁJ voltam megnézni. Szóval hazudtam az előbb, mert az alap témám ez volt, de olyan snassz csak egy filmről írni, plusz ugye ki a faszt érdekel a véleményem? Ettől függetlenül akkor is lefogom írni, mert leszarom, hogy leszarjátok (eleve szerintem egy kezemen megtudnám számolni hányan olvastok). Thész Gergely (KATT) után szabadon összefogom foglalni a Jurassic Park/World szériát a saját szemszögemből, bizony. Ja és spoileres is lesz, de hát manapság mi nem az, igaz? IGAZ?! Elég.

Az első részt valamikor hatévesen láttam (beszarás amúgy, mindegyik kritikában amit olvastam 6 éves korukban látták az elsőt, elképzelhető, hogy már az is a chemtrailes srácok műve volt, a hatévesek agyára hatottak az idő tájt, hogy márpedig megnézed te kis köcsög), hogy is fogalmazzak, eléggé megmaradt akkoriban, ez abban nyilvánult meg, hogy dinoszauruszokat rajzoltam évekig. Anyám ezt azzal magyarázta, hogy trauma, itt is leszögezném neki (szia anyu, benne vagyok a TV-ben oder monitorban) ötvenötödjére, hogy nem az volt, csak megfogott a téma. Sokszor megjelentek álmomban is, de nem megzabálás szintjén, bár volt, hogy menekültem a T-Rex elöl, de abban az időben úgy keltem fel az álmokból, hogy lekapcsoltam egy villanykapcsolót (igen, a dzsungelben is és igen, én vagyok AZ) szóval akkor se volt semmi pánik, csak turn off the lightz, viszlát dinoszaurusz bácsi. Kissé elkanyarodtam, na tehát akkor láttam először és azóta még vagy 15-ször mindenféle túlzás nélkül. Epikus film, bár olyan kibaszott hibák vannak benne, hogy sírva akarok fakadni, a 15 méteres szakadék pl 5 perccel azután, hogy T-Rex simán kisétált ugyanott, az elemlámpát kezelni képtelen hülyegyerek, aki 20 perc múlva meghekkeli a rendszert két ujjal, de ezek fölött képesek voltunk elsiklani, mert innovatív volt és BASZÁS volt a javából, mai szemmel is megállja a helyét az egész.

A második részt nem tudom mikor láttam, az addig a pontig tetszett amíg el nem vitték a városba a T-Rexet, kúrás volt a két köcsög, de abban is olyan hibák voltak, hogy zokogok ha rájuk gondolok, elég a felvonóra gondolni, amiről azokat a fákat láttuk mozogni, amik eltakartak egy egész Rexet, ergo nem holmi cserjékről beszélünk, mégis azok fölé magasodott jó 10 méterrel (persze lehet volt egy 60 méter magas mammutfenyő éppen kéznél, de ne áltassuk magunkat) vagy a hajó, ahol a mai napig nem értem, hogy volt a kormányon a hajókapitány keze, egy akkora fülkében mint a szobám fele. Itt több elméletet felállítottam, az egyik szerint a kis Rex fogta magát, lábujjhegyen kiosont a raktérből, közben Mardell szerűen kacagott, odaszaladt a kapitánybácsihoz a HÍDRA, hopp elvitte mint a cica, a kezét ott hagyta majd visszatért a raktérbe és magára zárta az ajtót. A másik elméletem, hogy a kapitány bácsi lesétált a raktérbe, megsimizte a kicsi rexet, aminek az anyukája hálából hopp leharapta a karját, amit a kapitány bácsi ijedtében felkapott, felszaladt a HÍDRA, rárakta a kormányra a kezét, majd a tengerbe vetette magát (és természetesen mindezek előtt visszazárta a rakteret) majd vagy a cápák martalékává vált vagy boldogan él, koktélt szürcsölve valami trópusi szigeten, igaz, egy kézzel. Bocs. Szóval ez ilyen kösz, hogy voltál rész, ezt ennek megfelelően csak ötször láttam kb.

Jön a harmadik rész, ami nekem speciel kimondottan tetszett, igaz a Billy nevű fickó kurvára irritált. Érdekes, mert ezt a részt divat fikázni, pedig szerintem teljesen korrekt volt, eleve másik helyszín, belekerült a tarajos geci (ami ugye nem Suchomimus, mert annál nagyobb, és nem is Baryonyx, mert ugye ilyen háttal, ez bizony a Spinosaurus aegyptiacus, ami nem szerepelt az In-Gen listáján. Bocs vol2.) és a CGI is rendben volt. Jó persze, megölte a T-Rexet, de hát shit happens. Szóval a három az szerintem jobb volt mint a kettő, eleve ebben én nem is emlékszem olyan hibára ami kikúrta a szemem, szóval teljesen rendben volt, persze az egytől elmaradt.

Na és végül, de nem utolsó sorban eljutottunk a Jurassic Worldhöz. Mivel kb szétspoilereztem az egészet a sok kritikával meg véleménnyel, így semmit nem vártam tőle amit ne tudott volna maradéktalanul teljesíteni. Eleve ne nézzük a storyt, mert az bullshit, az még oké, hogy megnyitották a parkot, de azt hagyjuk hogy a raptorok kiskedvencek lettek kis túlzással, azt meg végképp hagyjuk, hogy valaki fegyvernek akarta használni őket is, meg a közönségcsalogató hybrid gecit is, mert aki ezt kitalálta, azt megvágnám. Fegyvernek, jaj anya, nem is tudom mi volt a terv, estimesét olvasnak neki amikor meg harc van pórázon kisétáltatják a harcmezőre a 12 méter magas jószágot? És ott mit csinál? Rexi pusztítsd el azt a megfigyelő állást, JAAAJ BAZDMEG NEE AZT, AZT, okos Rexi, itt van egy vagonnyi tehén. Na mindegy, hagyjuk ezt, nyilván a story elcsépelt, eluralkodik a káosz, tekintsünk el attól is, hogy 1 kurva dinoszaurusz, agyon kellett volna lőni a faszba, de persze nem, mert ez egy ultimate gyilkológép. Ebből a szempontból az 1 sokkal logikusabb volt, ott bebaszott a gebasz mindenhol, azt nehezebb megfogni mint egy köcsögöt. Hiba ebben is volt, de mindet tudtam mielőtt megnéztem volna, szóval nem akadtam fenn ilyeneken, hogy tűsarkúban dzsungelharcoskodik a néni, plusz szerintem a néni meg a bácsi főszereplő kedvelhető még úgy is, hogy lófaszt nem tudunk róluk és gyakorlatilag nulla színészi játék kellett ehhez az egészhez. A két gyereket lelőném, az meg nettó faszság, hogy megunják a dinókat az emberek. Legalábbis ha magamból indulok ki, eleve ez nem egy olyan park lenne, ahova lemegyek minden délután, plusz én speciel magam alá fosnék ha akár egy ilyen dögöt is láthatnék élőben, teljesen mindegy, hogy húsevő vagy növényevő, nem tudom elképzelni a méreteket, akarnám mindennél jobban. Most a leírás alapján amúgy az jön le hogy egy rakás szar a film. 😀 Lényegében több ponton az, de engem kárpótoltak a kúrás jelenetek, mindenképp megnézem HD-ban még egyszer, mert a végén a fight elég epikusnak tűnt, nekem meg igazából ennyi elég is volt ahhoz, hogy azt mondjam tetszett. Ezt nem fogom szerintem megnézni olyan sokszor, de egynek elment, SOKKAL rosszabb folytatásokat láttam az elmúlt években, még akkor is, ha ez egy kvázi klasszikust vitt tovább (illetve azt inkább csak akarta). Egyszer mindenképp nézős szerintem aki fogékony erre.

Na, én se spóroltam semmin, már ha a karaktereket nézzük, sajnálom. 🙁

Over and out