Monthly Archives: április 2014

Baszó LAN

Nos gyermekim itt vala Csaba, aki máris elhozza nektek az elmúlt pár nap történetét. Mint az több embernek ismeretes, évente kétszer-háromszor, illetve ahogy esik néha többször, összeülünk a tanácsteremben, hogy Local Area Networkot hozzunk létre a személyi számítógépeink között, hogy ennek segítségével egymás ellen, vagy ne adj isten egymással tudjunk játszani különféle számítógépes játékokkal (illetve konzolon fifával, mert az sose marad ki). Tudom, hány évesek vagyunk, de kit érdekel, mindig jók szoktak lenni, jó 2-3-4 napra kivonni magad a körforgásból, lekapcsolni az agyad, és csak zülleni, és azt addig kell megtenni, amíg lehet, nincs család etc. Most sokan voltunk, bár én személy szerint nem sokat játszottam, mert általában szeretetfelhőn utaztunk vagy hazajöttem és utána meg leragadtam a kávézásnál, és csak este értem vissza. A mostani LAN arra is rávilágított, hogy a legjobb nickname: BASZÓ. Ennyi, ehhez több kétség nem is férhet, ez tényleg zseniális, szofisztikált, kifejező, hangzatos. Most kicsit rendhagyó módon kitérnék a szeretetfelhőre, mert volt egy zseniális telefonbeszélgetésem a Kuppakkal, miután ő eltávozott. Szanaszét voltam, ahogy az lenni szokott, mikor megcsörren a telefonom a távozása után 10 perccel kb, felveszem, hazudnék ha azt mondanám, hogy elsőre sikerült felfognom mi is történik. A hívás lényege az volt, hogy ott hagyta-e a kulcsát. Kideríteni mission impossible, de végülis 3 perc fuldokló röhögéses fel alá mászkálás során észrevettem az ominózus tárgyat, mondom jó akkor kimegyek az utcára és üvöltve átdobom a kapun neki, majd ezt elismételtem még egyszer, mert volt egy kis kommunikációs hiba, de ekkor már kinn voltam az udvaron, erre a reakció egy kétségbeesett “NE-NE-NE MÁR ITTHON VAGYOK!” volt, hát én ennek következtében mondanom sem kell, hogy teljesen szétzuhantam, visítva mondtam, hogy akkor nem lett volna okos kibaszni az utcára a kulcsot, majd egy 40 másodpercet sikítottunk a telefonba a röhögéstől és könnyes búcsút vettünk. Csúnya dolog mindenféle színeket elpöfékelni, senki ne éljen vele. Szóval ezek vannak, ilyen okosügyes nagylány lettem én, mindenesetre ez is nagyon adta most, lassan már tényleg nem az van a központban mint mondjuk 6-7 éve, hogy hajnalig verjük a gépet, mióta mindenki dolgozik, meg pörög az élet körülötte, azóta már pusztán a tény, hogy 3 nap faszverde van már öröm, a játék az csak egy kis plusz. Ja, és ami nagyon fontos, nem aludtunk már éjfélkor, fenn voltunk akár 3-ig is! Ez is nagy szó mostanában, az előző ilyen kis összeröffön nem volt olyan este ahol fél1nél tovább fenn lettem volna szerintem. Kíváncsi vagyok horvátra, hogy az 5 évvel ezelőtti önmagunkhoz képest mikor fogunk kidőlni. Na de ennyit mára kedves naplóm.

Over and out

System Error

Hát gyermekeim ilyen készen már régen voltam. Az egész egy ártatlannak tűnő, noszogatások után létrejövő alig 1 órás iszogatással kezdődött, ami után a többiek koncertre mentek, én meg az utamra, ami jelen esetben szeretetfelhőn való lovaglást jelentett. Gondolkodtam, hogy éjjel írom meg a posztot mikor hazaértem, de erre valószínűleg nem lettem volna képes. Rumos kóláztam, egész pontosan 4 adagot ittam meg, aminek az lett a következménye, hogy indulásra csatak részeg voltam, 1 óra alatt, már-már azon gondolkodtam, hogy elmegyek koncertre, de visszatartott, hogy alig 4 rongy volt nálam, és kitudja mire lett volna elég, plusz a halál faszán volt az ojjektum. Tehát az újpest központba érzékeny búcsút vettünk, én robogtam a szeretetfelhő gyár felé, gyorsan el is ment egy dupla kör, utána én 30 percig hol az életemért, hol azért küzdöttem, hogy ne hányjak össze mindent. Utána jött egy 40 perc kuppak hol a pizzám session, aztán egy 20 perc ki viszi ki a pisim session, aztán jól lettem, kaptam meleg sajtospogit is az éjszaka közepén, nem tudom honnan, de nagyon jól esett, aztán elindultam haza. 1-n2 körül, fogalmam sincs mit csináltam ott majd 3 órát, de biztos jó volt. Természetesen az éjszakai remek, kettő 914A ment el amíg jött egy 914. Valahogy hazajutottam, itthon még valamit csináltam, de az már nincs meg, aztán az igazak álmát aludtam, de 10 kor kidobott az ágy. Még most se vagyok százas, de legalább írni tudok.

Ja igen tegnapi szösszenet a játszótérről: kislány meg a kisfiú játszanak, majd a kisfiú megfogott valami bogarat, nem láttam mi az, csak a kislány veszettül sikítozott, hogy üsse le, üsse le. Kisfiú reakciója? Ez nem csíp nem ütöm le. -DE ÜSD LE! -DE A MÉH NEM CSÍP NEM ÜTÖM LE! Hát fiam téged egy szörnyű meglepetés fog érni amikor mégis megteszi.

Na szóval így telnek a hétvégék a káposztásmegyeri gettóban, megyek nézek valami abrakot (aztán meg is eszem BÁHÁÁHÁHÁ).

Over and out

BKK te csodás

Igazság szerint most nem is maga a BKK, csak az eszközein utazó emberek lesznek napirenden. Felmerülhet a kérdés bennetek, hogy miért kritizálok másokat. Because i can. Ez ennyire egyszerű.

Az idő péntek este, nem tudom kb mikor, a lényeg, hogy már sötétségbe burkolódzott a város. A 14-es expressz tátra villamoson lefoglalt hogy nézelődjek, mert hetente csak 98-szor teszem meg a káp-béke tér távot, így rengeteg felfedezetlen dolog van, amit még nem láttam az ablakon kibámulva (nem). A lényeg az, hogy nem nagyon figyeltem az embereket, de az újpest központban vásároltam mindenfélét estére, és már ott volt egy csoportosulás, akiket szívesen betakargattam volna földdel. Lila sálas legények, és egy leány, egy focilabdával (fogalmam nem volt mikor van pontosan a meccs, csodálkoztam is, hogy az Katica kiscsoportot is beengedik, de mint később kiderült, akkor még javában folyt a mérkőzés), átlag életkor 12 ránézésre, mindegyik kicsit ilyen dzsásztin bíber utánérzés, a csaj az ilyen telepi szakadék, bár ő azért elagyabugyált egyet az alfahímekből. Jól jellemzi őket, hogy igazi gengszternek hitték magukat, egyszer adná az ég, hogy betaláljon egy ilyen kiscsoport. (nem, nem érdekel, hogy óriási diadal lenne elverni a gyerekeket, én élvezném). Az egyik srác felszállt arra a buszra amire én, előtte lepacsizott mindenkivel, ahogy azt a négerektől látta, majd még biztos ami ziher alapon az ajtóból visszaüvöltött hogy “szia haverom”. Bazd. Meg.

A 196 több érdekességet tartogatott, volt egy idősebb emberekből álló gang, nem tudom mit csináltak, nem is érdekel, de én nem tudom, hogy ez csak rájuk volt jellemző, vagy ez az idősebbekre ámblokk ráhúzható ha társaságban vannak, de mintha csak ők lettek volna a buszon. Az egyik kapaszkodóknak dőlt arra persze nem figyelve, hogy lehet hogy valaki fogja is azt a kurva vasat, a másik beleállt az arcomba háttal de ilyen 5 centire, gyűlölöm az ilyet, főleg ha viszonylag üres a busz.  A nő amelyik a kapaszkodóknak simult persze nekidőlt tizennégyezerhatszázkilencszer az én kezemnek is, mondom ad1 a kurva anyád, ad2 akkor megfogom feljebb azt a szar, de akkor meg a fejét döntögette a kapaszkodónak… Azon kívül, hogy megbaszódhatnak jófejek voltak ahogy baráti társaságként csinálnak még programot, csak ezt tegyék akkor amikor nem keresztezik az utamat. Ezen kívül velem szemben állt a forgóban egy embör, bár nem tudom definiálni, próbálom leírni milyen is, lenntről felfele haladva: fekete teremcipő, világosszürke zoknival, fehér rövidgatya, málhazsákanyagbólkészültválltáska (nem tudom szaknyelven, bocs), fekete, kurva nagy KÁRPÁTIA feliratos pulcsi, belőtt focista séró (ez már ilyen halmozott paradoxon szerintem) és elálló fülek. Se nem focista, se nem nagymagyar, akkor miaz? Egy fasz. Volt még három ember aki megvakított, volt egy kb  65 éves vénasszony, teleszart farmerban, bőrdzsekiben, fossá szolizva, imádom az ilyeneket, nem telik tükörre, vagy én nem vágom, akkor volt egy kurva nagy szuperork cigány, fejcsúcson hálós baseball sapi, susogós, tipik újpalotai telepiroma. És ott volt Daenerys Targaryen. Nem igazából az is egy agyonszolizott hatvanas ember volt, csak ugyanolyan haja volt mint a tüzesz szákhányok anyukájának.

+1: most voltam lenn a Danival, jött egy fiatalokból álló gang, a politika lázában égtek, ez még hagyján, de az emberünk ahogy felvolt öltözve… Feszülős, foltos világos farmer, de az a piaci, valami kabát, egy hátrabaszott OMFG feliratos baseballsapi (hát mondjuk jobb kifejezés tényleg nincs rád fiam) és a nyakában egy, és most jól figyelj: PC-s headset. Igen, az a műanyag, 800 forintos szar, a kis elálló szivacs mikrofonnal. Nem értem. Pedig a haverjai nem voltak ilyenek, persze aztán lehet csak odaverődött, és megtűrték, ne adj isten észre se vették szegényt. Szóval ezek vannak, amik ezen kívül vannak, azok olyan dolgok, ami a meló, meg a tollas, esetleg egy kis agyszedálás, de elhatárolódom magamtól.

Over and out